Revizija poslovanja Filozofskoga fakulteta u mandatu bivše dekanice Vlahović-Štetić

Zagreb, 15. rujna 2020. – Uprava Filozofskoga fakulteta obavijestila je 14. rujna 2020. sve zaposlenike Filozofskoga fakulteta da je „zbog svakodnevnog suočavanja s nepravilnostima u poslovanju Fakulteta od prvog dana obnašanja dužnosti dekana i prodekana, odlučila provesti unutarnju analizu poslovanja za razdoblje od 1. listopada 2017. do 30. lipnja 2020.“

Prema informacijama kojima raspolaže Hrvatski sveučilišni sindikat nova uprava Filozofskoga fakulteta provela je postupak izbora neovisne revizorske kuće i sklopila ugovor o provođenju revizije čime je pokrenuta neovisna revizija poslovanja Filozofskoga fakulteta u Zagrebu u mandatu dekanice Vesne Vlahović-Štetić, koja je srpanjskom odlukom Senata Sveučilišta u Zagrebu razriješena dužnosti zbog progona neistomišljenika i sudski dokazanoga mobingiranja zaposlenika Filozofskoga fakulteta.

Očekuje se da će revizija dati sustavan uvid u financijske aktivnosti te ispitati regularnost i transparentnost poslovanja ove javne ustanove u mandatu bivše uprave.

Iz izvora bliskih upravi doznaje se da su u neprincipijelnim i nepropisnim radnjama sudjelovali i neki od čelnika Nezavisnoga sindikata znanosti i visokoga obrazovanja.

Hrvatski sveučilišni sindikat

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.